makkelijke moestuin

Op deze pagina staan de vorderingen van het project om square foot gardening / makkelijke moestuin nog makkelijker te maken.

Bakken

Ik ontwerp een systeem waarmee we het ontwerp van een in-elkaar-klikbare bak uit hout kunnen frezen met onze computergestuurde cnc-frees, en we als we een andere maat of houtdikte willen, alleen een paar getalletjes hoeven aan te passen, en het systeem dan automatisch een nieuw ontwerp maakt. Dit om het gebruik van afvalhout, dat nooit de maat heeft die je wilt, makkelijker te maken.
De bakken worden ook stapelbaar met palen ertussen, zodat je tuin ook de hoogte in kan.
De eerste bakken staan al tegen de gevel van de War, te wachten op het voorjaar.


Mix van een derde vermiculiet, een derde turf en een derde compost.Links

Goede links naar square foot gardening:
www.makkelijkemoestuin.nl, een nederlandse pagina,
www.squarefootgardening.com, de pagina van de bedenker van het systeem.

Automatisering

Vanaf 6 maart gaan we werken aan automatische systemen om vochtigheid en misschien ook de hoeveelheid licht te bepalen. Dit alles op zonneenergie. Een mogelijk voorbeeld daarvoor is de garduino.
We doen dit met Juliane Arriens, stagaire van de opleiding Milieutechnologie in Berlijn, enWout Zweers, afgestudeerd aan de Universiteit van Wageningen en Industrieel ontwerper gespecialiseerd in LED-verlichting.

Wat er nog bij moet komen zijn bakken om paddestoelen in te kweken en een goed systeem om compost te maken als je weinig ruimte hebt.
nl